torsdag 8 maj 2008

Den Otrolige Bjässen


Det senaste Bromölla-besöket var för exakt en vecka sedan. Att jag inte bloggade om det är ju en skvätt pinsamt men här kommer en liten sammanfattning.

Vi blev en full bil som färdades de 12 milen söderut för att se Iron Man på en av Sveriges bästa biografer, Filmpalatset i Bromölla. För er som ännu inte varit där och sett film bör ge sig av snarast. Iron Man i sig var helt klart godkänd även om jag tappade intresset ett tag. Besöket i sig var som vanligt kanon! Benutrymme för Shaquille O'Neal, Pepsi istället för Coca-Cola och ett ljudsystem utöver det vanliga.

Det var nästan ett år sedan sist jag var i Bromölla och filmen var då 300. Bromölla är på tapeten denna sommar då det kommer många-många bra filmer. Vi har redan beslutat att åka dit i juni igen. Då är det The Incredible Hulk som skall avnjutas. Som en liten uppvärmning så kollade jag och en kompis på Ang Lee's Hulk. Den är faktiskt inte så tokig. Underhållande. Den nya Hulken-filmen ska tydligen vara mer actionbaserad. Bromölla, here we come.

Avslutningsvis så följer lite kuriosa för er som kanske tror att ni vet men ändå inte visste...

Hulken är en försvenskning av det engelska ordet Hulk. Ordet "Hulk" betyder bjässe eller åbäke och karaktäriseras av klumpighet och en smula dumhet. Med andra ord, allt som karaktäriserar The Incredible Hulk. "Hulken" är med andra ord namnet vi svenskar gett åt The Hulk då Bjässen eller Åbäket inte var det ballaste superhjälte-namnet. Live and learn.

Inga kommentarer: