tisdag 15 april 2008

Sömnlös i Växjö...

Jag läste någonstans att om man inte lyckas somna när man lagt sig ner för att göra så, då ska man inte fortsätta försöka utan istället stiga upp en stund. So, here I am giving you en liten statusrapport.

Det föll sig naturligt att använda min "uppstigning" för att bryta tystnaden i min blogg. Har inte skrivit något på snart en månad ser jag. Jag har sömnproblem för att jag stannat uppe till kl.03.15 igårnatt. Syster sms:ade och sade att hon var på väg från Tyskland och ville mellanlanda i soffan. Klart man ställer upp, så jag stannade uppe och sköt zombies i några timmar. Tre timmar in i den nya dagen så kom ett nytt sms som sade att planerna ändrats och övernattning sker någon annanstans... eller något i den stilen. Så jag gick och lade mig och lyckades av någon jävla anledning inte stiga upp förrän 13.45... Fy skäms? Njaaa, jag bryr mig inte. Skit också? Ja! Med tanke på att i skrivande stund så ska jag stiga upp om några timmar och vara glad och SF-proper först mot små barn med dagmammor, sen mot skitsmå barn med vanliga mammor. En skev dygnsrytm av denna kaliber är högst ovälkommen. Fast jag har varit med om värre inför Dagsisbion så jag oroar mig inte.

Vad händer annars då? Tja, jag har besökt ett casino för första gången i mitt liv, min kusin har blivit erbjuden en chefsposition, farsan har varit med på TV, mamma har fått ett vikariat, jag var i Köpenhamn en weekend och gjorde mig av med gräsligt mycket pengar, Gonzo har äntligen skaffat sin första lägenhet och i vanlig ordning så har jag ingen pejl på mitt liv. B och jag ska ha en söka-jobb-workshop imorgon med kaffe och kaka och Manpower. Dra inga homosexuella paralleller, det är jobbsajten vi ska besöka. Vi ska verkligen göra vårt bästa för att vara seriösa men det kommer nog urarta i Ishockey-spelande på Playstation2 följt av könsord och skratt.

Jag vill med andra ord skaffa mig ett nytt jobb. Jag vill tjäna mer pengar. Kanske till och med skaffa mig en karriär. Jag är trött på låg inkomst och onormala arbetstider. Egentligen så vill jag bli pokerproffs så jag kan jobba när jag vill och tjäna massor med stålar.

High Definition is the shit nuförtiden och jag hade länge ångest inför denna uppgradering som jag oundvikligen ska genomföra i sommar. Nu har faktiskt den ångesten släppt en hel del. Här är hela händelseförloppet i min pre-HD-karriär:

  • Hösten 2007 bestämmer jag mig för att jag vill skaffa projektor. Ny TV är det inget tal om.
  • Jag forskar lite och när vintern nalkas så inser jag att projektorn måste ha HD-förutsättningar.
  • Jag forskar ytterligare lite till och inser att FULL HD är top of the line, state of the art... the Shit.
  • Jag inser att en FULL HD-projektor är dyr.
  • I samma veva inser jag att jag kommer få mycket semesterersättning. Drömmen lever vidare.
  • Forskandet läggs på is. Det enda som händer är ett erbjudande att köpa en begagnad Benq-projektor i början av 2008. Jag avböjer.
  • Över en natt så slår jag om totalt och bestämmer mig för att skaffa en HD-TV istället.
  • Forskandet börjar likväl som sökandet och jag blir kär i en SONY-TV av namnet KDL-40W3000.
  • Ekonomiska slutsatser dras och jag förutser en fasansfullt högt definierad summa på 30,000 kr om jag ska få det jag vill/borde ha. Det vill säga, HD-TV, HD-förstärkare plus en Playstation3.
  • En klump i magen följer med mig i en månad.
  • Ett genombrott sker då jag stegar in på Expert och ser en underbar SONY-TV som är en helt annan än min förra ögonsten, KDL-40W3000.
  • Jag förkastar min förra älskling likt en förbrukad bit toapapper och förklarar min kärlek till KDL-40d3660 som attraherar mig ofantligt mycket med sina tekniska attribut men framförallt... priset!
  • Nu ser jag helt plötsligt att den ljusnande framtid är min då jag nu även har en bigamisk kärlek till en HD-förstärkare vid namn Onkyo TX-SR605 som är billig trots alla förutsättningar den besitter och den ropar mitt namn som ingen annan förstärkare gjort innan. Glasyren på tårtan är också att den är billigast i Sverige i en affär i Växjö!
Så bara sådär så har jag hittat en TV som verkar passa mig perfekt i fråga om förutsättningar och pris. Tror det kan bli en mycket bra "första" HD-TV. Jag måste acceptera att tills jag blir mångmiljonär så måste jag hålla mig inom budget-klassen gällande hembio, varpå både SONY:n och Onkyo:n kan bli the beginning of a beautiful friendship.

Så där har ni det, vänner! Saker och ting går varken framåt eller bakåt. Jag spelar en hel del poker med mina polare och jag är som vanligt duktig i livespel. Internetpoker kan dra åt helvete! Jag är utan kärlek och förhållanden men inte utan en och en annan flirt. Jag har inte så mycket pengar och jag har tröttnat på mitt jobb. Köper inga DVD-filmer då jag försöker spara pengar inför sommaren. Det blir ofantliga 3 veckors semester detta året! Glöm inte att plocka upp hakan innan du går.

Inga kommentarer: